Roosen Industries neemt Smits Machinefabriek en A.S.T. Suspension over

"We breiden hiermee onze mogelijkheden verder uit als totaalaanbieder in de metaal- en mechatronica markt."
Roosen Industries, een internationaal georiënteerd familiebedrijf , gespecialiseerd in hoge precisie CNC bewerken , plaatbewerking, industriële handling (BPL), stallenbouw voor de paardensport en mechatronica montage met productie-units in Eersel (Nederland) Arendonk (België), Haelen (Nederland) en Kanpur ( India) heeft een akkoord bereikt over de overname van Smits machinefabriek uit Valkenswaard en dochteronderneming A.S.T. Suspension.

Smits machinefabriek is gespecialiseerd in kleine tot grote series machineonderdelen en mechanische samenstellingen voor de industrie, vanaf de ontwikkelfase tot indien gewenst eindassemblage en testen. Smits machinefabriek is o.a. actief als toeleverancier voor de semiconductor industrie, elektronenmicroscopie, als producent van zeer nauwkeurige delen voor medische scanapparatuur en breed aanwezig in de algemene machinebouw.

A.S.T. Suspension ontwikkelt en produceert hoge kwaliteit AST schokdempers en premium Moton schokdempers voor de auto(racerij), speciale voertuigen en vele industriële toepassingen.
De 60 hoogopgeleide medewerkers, waaronder huidige directeur Peter Smits, zullen behouden blijven voor het bedrijf en voegen zich bij het team van Roosen.

Smits is altijd erg actief geweest m.b.t. opleiden van jonge medewerkers in hun vakmanschap, waarvoor het bedrijf erkenning heeft gekregen o.a. als beste leerbedrijf van Nederland
. Ook heeft een van de medewerkers de persoonlijke prijs voor de beste praktijkopleider van Nederland gekregen.

Peter Smits: "Het is een mooie strategische vervolgstap voor Smits om in het geheel samen met  Roosen Industries naar een nog hoger niveau te gaan en onze specialistische expertise nog breder in te kunnen zetten. De specialismen zijn o.a. het produceren van middelgrote tot grote precisiedelen met de nieuwste CNC technieken, zoals het CNC carrousel draaien tot ca 1800 mm. Ook kan een  ruime diversiteit aan  gerobotiseerde CNC draaimachines en  diverse geautomatiseerde 4 & 5 assige freesbewerkingscentra van diverse groottes worden ingezet. 

Daarnaast is de specialisatie in het CNC rondslijpen en honen een unieke mogelijkheid die men zelden elders vindt
.
Als onderdeel van Roosen Industries zijn we nu in staat onze productiemogelijkheden bij een nog breder klantenbestand onder de aandacht te brengen en denken we internationaal nog verder te kunnen groeien. Zo zal o.a. de combinatie van het produceren van precisiedelen in India de concurrentiepositie enorm versterken."

Met deze overname - in goede banen geleid door Hands-on Capital-  bouwt Roosen verder aan de strategie van complexe CNC verspaning en plaatwerk in Europa met hoogwaardige CNC productie in de eigen vestiging in India.

Gandert Roosen: "Met de toevoeging van Smits machinefabriek en A.S.T. suspension aan onze groep geven wij invulling aan onze strategie om nog nauwer samen te werken met onze klanten en nog prominenter mee te kunnen denken vanaf de ontwikkelfase. We kunnen zowel invulling geven aan hoogwaardige productiebehoeften als zeer complexe ontwikkelvragen van industriële klanten. Door de overname van Smits breiden we met name onze verspanende capaciteit -vooral gericht op grotere afmetingen dan wij tot nu toe konden aanbieden- uit en voegen we de ruime en grote diversiteit aan productiemogelijkheden van Smits toe aan onze competenties. Met de overname ontstaat een nog uitgebreider pakket aan productiemogelijkheden. Dit, in combinatie met ontwikkeling en hoogwaardige productie in India, verstevigt de positie van Roosen Industries als system supplier ."31/10/2016

Roosen BPL lanceert de nieuwe EASY-UP
Licht, flexibel en snel hijsen
.
De pneumatische BPL EASY-UP is een uitermate ergonomische kabelbalancer. De BPL EASY-UP is uitgerust met een gebruiksvriendelijke
1-handsbediening en een veiligheidshaak als lastopname. Daarmee is het toestel multifunctioneel inzetbaar voor het hijsen van vrijwel alle producten. De BPL EASY-UP is optioneel leverbaar in een versie welke verplaatsbaar is middels een heftruckvoet. Naast deze kabelbalancer, bieden wij op maat gemaakte handlingsystemen aan, welke bijvoorbeeld voorzien zijn van een klantspecifieke lastopname.
 
De voordelen tegenover een kolom-zwenkkraan:
- Hoge hijs- en daalsnelheid
- Knikarmen voor licht bewegen
- Eenvoudig positioneren
- Parkeerremmen op de draaipunten
- Volledig pneumatisch
- Snelle levertijd
- Eenvoudig zelf te monteren
- Inclusief montagematerialen

Klik hier voor meer informatie
02/04/2017

De nieuwe website van Roosen Horse Stables gaat binnenkort live!
 
In het tweede kwartaal van 2017 gaat de nieuwe website van Roosen Horse Stables online. Een totaal vernieuwde uitstraling in combinatie met de laatste webtechnologie staan garant voor een prachtige overzichtelijke website. Tevens zal gelijklopend hiermee de Roosen Smart-boxx worden geïntroduceerd. Een gloednieuw en zeer scherp geprijsd standaard binnenbox systeem. Klanten kunnen eenvoudig op de nieuwe website online hun binnenbox samenstellen met behulp van de online productconfigurator. Met een paar simpele klikken bouw je visueel je eigen paardenstal op. Tevens wordt direct de prijs vermeld van uw creatie, afrekenen met iDeal en klaar is kees!
 
10/05/2017

Mitutoyo CMM

Om onze meetcapaciteit in India te verhogen is er een Mitutoyo 574 CMM toegevoegd aan de reeds bestaande meetmachine.

08/07/2017

De aankoop van deze RDX-20 is een uitbreiding op de reeds bestaande capaciteit in India. De robuuste basis uit één stuk en bredere kolomstructuur, samengesteld uit gegradeerd gietijzer zorgt voor goede trillingsdemping. Dit biedt uitstekende stabiliteit tijdens hoge freesomstandigheden en zware producten.

13/08/2017

AX-300 turn-mill combination machine

De AX-serie biedt een hogere mate van nauwkeurigheid en precisie voor geavanceerde bewerking van o.a. as- en opspancomponenten voor auto's, instrumenten, hydraulische of elektronische industrieën, lucht- en ruimtevaartindustrieën enz. Multitasking is mogelijk door een combinatie van twee elektro-spindels en live gereedschapskoepel met Y-as. De starre structuur met ééndelig lattenbodem neemt minimale benodigde vloeroppervlakte in beslag en vermindert het effect van trillingen en verhoogt de machinaal bewerkte oppervlaktekwaliteit, biedt uitstekende precisie, stabiliteit en nauwkeurigheid, zelfs bij het draaien van harde delen.


24/09/2017

20.000m2 land voor een nieuwe faciliteit in India

Fase 1 is afgerond omtrent de bouw van een 5.000 m2 groot productie faciliteit in India. Dit is nodig om de snelle groei van ons Indiaas bedrijf in CNC bewerkingen en assemblage activiteiten te waarborgen evenals de toevoeging van plaatbewerkingsactiviteiten.